de Bandschijf
HOME Kies de Nederlandse taal Whale die Deutsche sprache Chose Engelish language Send mail


Bij de nieuwe gepatenteerde bandschijf word het openen en gedeeltelijk, of geheel demonteren van het rolluik (zoals bij de bestaande bandschijven) overbodig. Door middel van een paar simple handelingen kan, van buiten de kast, het lint verwisselt worden.

 Wig-vormige klem systeem.

Mechaniek De bevestiging van het lint aan de bandschijf is bij deze nieuwe gepatenteerde bandschijf eenvoudiger, sneller en efficiënter, waardoor het dus ook goedkoper zal zijn.
Bij deze bandschijf zit op de plek waar bij de bestaande bandschijven het haakje voor het achter haken van het reeds ingesneden lint zit, een opening. Achter die opening bevindt zich het wig-vormige klem systeem, waarin het lint met behulp van het gereedschap tussen geschoven en geklemd kan worden. Door het wig-vormige klemsysteem is het insnijden van het lint en vervolgens vastschroeven, zoals bij de huidige bandschijven overbodig. Het gepatenteerde wig-vormige klemsysteem van de bandschijf, is voor zowel een lint als een koord in ieder bestaand rolluik toe te passen.
Klik op het plaatje voor een grotere foto.

 Montage/demontage gereedschap.

De montage en demontage is mogelijk met behulp van een klein nieuw ontwikkelt gereedschap, dat:
gereedschap    Simpel,
   Goedkoop en
   Herbruikbaar is.

Het gereedschap ziet er uit als een stukje bladveer. Het heeft een pijl vormige kant met een licht gebogen puntje. Dit puntje kan in het lint gestoken worden voor de montage. Aan de andere kant, die voor de demontage gebruikt kan worden, is het gereedschap recht.

 Verwisselen van een lint.

1) Na het volledig omhoog trekken van het rolluik, komt de opening van het wig-vormige klem systeem automatisch voor de opening in de rail waar het lint uit komt.

band in de schijf band uit de schijf

2) Door de rechte kant van het gereedschap (demontage kant) tussen de "schuine" lip en het lint in te schuiven, word de klemmende werking van het wig-vormige klemsysteem opgeheven. Door nu het gereedschap vast te houden en het lint terug te trekken, is het lint gedemonteerd.

3) Het monteren van het nieuwe lint aan de bandschijf werkt op een zelfde manier. Met de pijlvormige kant wordt het licht gebogen haakje van het gereedschap in het lint gestoken. Hierdoor wordt het lint tijdelijk aan het gereedschap bevestigd.

4) Het gereedschap met daaraan het lint wordt nu zo in het wig-vormige klemsysteem geschoven dat, het lint aan de kant van de "schuine lip" zit. Hierdoor wordt het geribbelde lint direct geklemd.

5) Het gereedschap kan nu eenvoudig terug getrokken worden en door de klemkracht van de wig blijft het lint aan de bandschijf vast zitten. Als de trekkracht aan het lint groter wordt zal deze de schuine lip mee willen trekken en hierdoor wordt de opening tussen de "rechte" en de "schuine" lip in het wig-vormige klemsysteem kleiner. Het lint wordt, door de grotere drukkracht van de schuine lip, op de rechte lip gedrukt en komt dan alleen maar vaster te zitten.

Het rolluik kan vervolgens gewoon weer omlaag gelaten worden, waardoor het lint zich automatisch weer om de bandschijf heen wikkelt.

 De Voordelen:

    Goedkope constructie
    Snelle montage / demontage
    Het lint kan vervangen worden zonder de kast te openen
    Eenvoudig gereedschap en geen ander gereedschap meer nodig

  Neem contact met ons op voor meer informatie.
mail  of stuur een e-mail.
Home
© MB/WH