de Stopper
HOME Kies de Nederlandse taal Whale die Deutsche sprache Chose Engelish language Send mail

De nieuwe gepatenteerde stopper, heeft ten opzichte van reeds bestaande stoppers vele voordelen

Klik op de plaatjes voor een grotere foto.

In tegen stelling tot sommige reeds bestaande stoppers is de nieuwe stopper niet te zien aan de buiten kant van het rolluik. Het elastiek in de stopper heeft een geluid dempende werking.

 (1 (2)

 (3 (4)

(1) De stopper is een L-vormig stukje kunststof met daarin een stukje elastiek dat er helemaal doorheen loopt. De stopper heeft een klein aanslag stukje dat via het elastiek aan het langste gedeelte vast zit. Het lange deel wordt in de bovenste kamer van de eindrail geschoven. Het is niet nodig om lamellen in te korten.
De stopper is geschikt voor alle soorten eindrailen van elk type rolluik.
(2) In geval van een reparatie kan de stopper zeer gemakkelijk uit de rail gehaald worden. Het blokje dat aan het elastiek zit kan gedraait worden.
(3) Het kleine blokje aan het eind van het elastiek slaat tegen de inlooptrechter. Het rolluik wil verder omhoog en brengt dan het elastiek op spanning. Daardoor zal het rolluik altijd weer zakken.
(4) Het rolluik wordt nu rustig afgeremd en zal dus in tegenstelling tot reeds bestaande stoppers minder luidruchtig zijn. Het elastiek komt, als het rolluik boven in de kast is, onder spanning en zal bij het zakken zorgen voor een eerste zetje. In gangbare systemen zit er ijzer in de eindrail. Dit gewicht wordt gebruikt om het rolluik na het omhoog halen weer te laten zakken. Met deze nieuwe stopper is dit ijzer overbodig. De kans dat de lamellen dubbel slaan in de kast is nu ook veel kleiner.

      

Ook in de grotere profielen past de nieuwe gepatenterde stopper.

Enkele prototypen

 De Voordelen:

    past in alle type eindrail
    geen ijzer meer nodig in de eindrail
    zachte aanslag
    Geschikt voor alle soorten lamellen
    rolluik komt altijd het eerste stukje uit de kast
    

  Neem contact met ons op voor meer informatie.
mail  of stuur een e-mail.
Home
© MB/WH