de Telescoop
HOME Kies de Nederlandse taal Whale die Deutsche sprache Chose Engelish language Send mail

telescoop De nieuwe gepatenteerde telescoop is een onmisbaar onderdeel van het schuinstaand rolluik. Gangbare veren zouden de lamellen uit de spiralen trekken, of ze zelfs niet eens kunnen oprollen. In plaats van de gangbare veer vormt nu een telescoop de verbinding tussen de buis en de eerst lamel. De telescopen worden bevestigd aan de bovenste lamel. Doordat de telescopen niet kunnen buigen zullen de lamellen netjes de spiralen volgen en zo het rolluik naar beneden of naar boven duwen. Deze constructie maakt het mogelijk om het rolluik in iedere gewenste stand te laten werken.

De telescopen zitten in een prop, en worden in zijn geheel in de buis van reeds bestaande rolluiken geplaatst. De telescopen beginnen geheel uitgeschoven en na mate het rolluik oprolt en de lamellen door de spiralen de buis naderen, schuiven ze in, tot ze geheel in de buis verdwijnen.  download
Hieronder is een filmpje waarop zichtbaar is hoe de telescoop inschuift.
mpg   MPG-filmpje (343 Kb)
zip   Zip-file (306 Kb)

Bij motorisch aangedreven rolluiken, kan op de plaats van de motor geen telescoop in de buis geplaatst worden, om dit probleem op te lossen kan daar een nieuwe gepatenteerde veer geplaatst.

 De Voordelen:

    Inbraak preventie
    Geschikt voor alle soorten lamellen
    Het rolluik functioneert in combinatie met twee spiralen in alle richtingen

  Neem contact met ons op voor meer informatie.
mail  of stuur een e-mail.
Home
© MB/WH